Законодавча перспектива про крипту у 2024

Законодавча перспектива про крипту у 2024


Законодавча перспектива про крипту у 2024Законодавство щодо криптовалют у 2024 році зіткнеться з деякими серйозними труднощами, включаючи майбутні вибори, можливу опозицію з боку голови Комісії з цінних паперів і бірж Гері Генслера, а також відмову з боку деяких законодавців, які стурбовані тим, що деякі законопроекти недостатньо регулюють цей сектор.

Crypto пережив шалений рік від кримінального процесу над колишнім генеральним директором FTX Семом Бенкманом-Фрідом і звинуваченнями проти кількох бірж до деяких перемог у суді для галузі, падіння колишнього генерального директора Binance Чанпена Чжао та хвилювання щодо спотового біржового фонду біткойнів . У 2024 році законодавці, ймовірно, мають усе це на увазі, коли працюють над законодавством, яке запанує в галузі.

Основна увага була зосереджена на двох законопроектах під керівництвом республіканців за останній рік. Один законопроект має на меті регулювати стейблкоїни на федеральному рівні, а інший використовує комплексний підхід до структури ринку криптовалюти. Обидва законопроекти були прийняті комітетом Палати представників з фінансових послуг під керівництвом голови Патріка Т. МакГенрі, RN.C., у липні, але їх потрібно було б передати до Банківського комітету Сенату, що може виявитися проблемою наступного року.

«Банківська справа була міцним горішком», — сказала сенатор Синтія Ламміс, штат Вайо, член банківського комітету Сенату в листопаді під час дискусії на саміті політики асоціації блокчейнів. «Це комітет, який просуває дуже мало законів і був стриманим у сфері цифрових фінансових активів».

Голова МакГенрі, якого вважають важливим у просуванні стейблкойну та ринкового законопроекту, нещодавно оголосив, що планує піти на пенсію в кінці свого поточного терміну на початку 2025 року, що може вплинути на ухвалення законопроектів.

Купюра стейблкойн

Ламміс додав, що стейблкойни можуть з’явитися на початку 2024 року. У липні комітет Палати представників Палати представників з фінансових послуг остаточно виніс закон про стейблкойни, але натрапив на перешкоду, звинувативши Білий дім у протидії законопроекту. У той час колишній голова Комітету з фінансових послуг Палати представників Максін Вотерс, штат Каліфорнія, сказав, що законопроект є «дуже проблематичним» через положення, яке дозволяє державним регуляторам схвалювати випуск стейблкойнів без участі Федерального резерву.

Сенатор Кірстен Гіллібранд, DNY, яка була членом панелі Blockchain Association разом з Lummis у листопаді, сказала, що вона розмовляла з конгресменом Уотерсом кілька тижнів тому, щоб почути про її проблеми та частини законопроекту, які спрацювали.


Законодавча перспектива про крипту у 2024

«Тож ми вважаємо, що потрапили в дуже гарне місце», — сказав Гіллібранд у листопаді. «Палаті все одно доведеться виконувати свою роботу, але я принаймні мав перевагу почути від Ranking Member Waters про те, що її найбільше хвилює, які її цілі, і я відчував, що ми підійшли до дуже позитивного кінця ту першу зустріч».

Уотерс має ключове значення для прийняття законопроекту про стейблкойн. Якщо вона зрештою підтримає законопроект, це дасть зелене світло голові банківського комітету Сенату сенатору Шерроду Брауну, штат Огайо, взяти законопроект, сказав Коді Карбоун, віце-президент із питань політики Палати цифрової торгівлі.

Однак погляд голови Комісії з цінних паперів і бірж Гері Генслера щодо стейблкоїнів може виявитися ще однією перешкодою, сказав Карбоун. Раніше Генслер порівнював стейблкойни з фондами грошового ринку і заявив, що прив’язані до долара стейблкойни можуть підпадати під юрисдикцію його агентства, згідно з повідомленнями новин.

«Він [Генслер] дуже, дуже близький із Шерродом Брауном», — сказав Карбоун. «Він дуже, дуже близький з Елізабет Воррен. Я бачив, як вони сказали, добре, SEC це не подобається, ми не збираємося це підтримувати. Чи заважає це рухатися вперед, я не знаю. "

Коли його запитали про відсоток того, наскільки ймовірно, що законопроект про стейблкойн буде прийнятий у 2024 році, Карбоун сказав, що він становить 60 відсотків. Рон Хаммонд, директор із зв’язків з державними органами в Асоціації блокчейнів, назвав цю цифру близько 75 відсотків.

«Це може відрізнятися від того, що ми бачимо зараз, але я думаю, що буде певна версія законопроекту про стейблкоїни, прийнятого Конгресом у 2024 році», — сказав Хаммонд. «Це може виглядати дуже, дуже по-різному залежно від автомобіля».

Законопроект про структуру ринку

Імовірність ухвалення Закону про фінансові інновації та технології для 21-го століття, який передбачає комплексний підхід до регулювання криптовалюти в цілому, може виявитися складною. Здавалося б, законопроект передасть більше відповідальності Комісії з торгівлі товарними ф’ючерсами та наказує регуляторам створити чіткий шлях для переходу цифрових активів від інвестиції в цінні папери до товару.

Хаммонд сказав, що ухвалення цього законопроекту в тій чи іншій формі у 2024 році має 25-відсотковий шанс, частково через ймовірну відмову SEC, минулу протидію Вотерса та мовчання Брауна з цього питання.

Карбон відмовився вказати відсоток на ухвалення законопроекту.

«Я вважаю, що на це чекає ще сильніша боротьба. Незважаючи на те, що шість демократів виступили та підтримали цей законопроект, є значний відпор з боку SEC, яка розглядає його як обмеження своєї юрисдикції», — сказав Карбоун. Однак, якщо SEC зіткнеться з протидією в судах, це може змусити демократів повернутись і стимулювати законопроект, додав він.


Законодавча перспектива про крипту у 2024

SEC зіткнулася з частковою поразкою у своїй справі проти Ripple влітку, і суддя виніс рішення в окремій справі, де судді виступили на стороні Grayscale щодо її заявки на спотовий біржовий фонд біткойнів.

Bitcoin ETF можуть продемонструвати легітимність сектора

Коли її запитали про перспективи її власного Закону про відповідальні фінансові інновації разом з іншими потенційними законопроектами про криптовалюту, Ламміс передбачила, що «матеріальне законодавство» буде прийнято в 2024 році. Одним із каталізаторів цього законодавства може стати запуск спотових біткойн-ETF, у яких активно брали участь традиційні фінанси, якщо вони будуть схвалені SEC на початку наступного року.

Кілька менеджерів активів змагалися за спотовий біткойн ETF, включаючи WisdomTree, Invesco, Fidelity і BlackRock. Заявки потребують схвалення SEC, і регулятор ще не підписав будь-який спотовий крипто ETF.

Ламміс сказала, що деякі її колеги кажуть, що вони не бачать законного використання цифрових активів, а бачать лише незаконне використання. Але спотовий біткойн ETF міг би послабити цю критику.

«Я думаю, що це як би розвіє деякі страхи тих, хто вважає, що існує лише незаконне використання, і змусить їх знову переглянути цей клас активів», — сказав Ламміс.

Бухгалтерський бюлетень SEC

Законодавці також винесуть SAB 121 наступного року після того, як Управління звітності уряду заявило в жовтні, що за законом інструкції повинні бути передані Конгресу, перш ніж вони набудуть чинності. Бухгалтерський бюлетень SEC № 121 для персоналу, або SAB 121, був виданий у березні 2022 року і вимагає від фірм, які зберігають криптовалюту, записувати криптохолдинги клієнтів як зобов’язання на своїх балансах.

Бюлетень підпадає під дію Закону Конгресу про перевірку, який вимагає, щоб перед тим, як правило набуло чинності, агентства повинні подати звіт про це правило до Конгресу, повідомила у вівторок спостерігач Конгресу. CRA, прийнятий у 1996 році, спрямований на посилення нагляду Конгресу за нормотворенням агентств.

Тоді Конгрес матиме можливість переглядати та відхиляти правила протягом 60 днів, відповідно до GAO.

Сезон виборів

Вибори можуть бути як хорошими, так і поганими для криптовалютного законодавства, вважає Carbone з палати цифрової торгівлі. За його словами, це може бути погано для законодавчих дебатів, оскільки законодавці не будуть охоче відвідувати Вашингтон і зосереджуватимуться на переобранні.

«Це може бути добре, оскільки люди перебувають за межами округу Колумбія, і, можливо, щось може проскочити там, де люди не звертали уваги», — сказав Карбоун. За його словами, вибори також підвищують обізнаність щодо питань, пов’язаних з криптовалютою, оскільки навіть такі кандидати в президенти, як республіканець Вівек Рамасвамі та незалежний Роберт Ф. Кеннеді-молодший, які обидва висловлювалися на підтримку криптовалюти.

«Я думаю, що вони будуть у бюлетенях для голосування в листопаді, ні», - сказав Карбоун. «Але ніби вони пропонують криптовалютні плани, і це дивно говорити, що кандидат у президенти пропонує криптовалютний план, навіть якщо у нього немає шансів».

Він додав, що не буде приділятися багато уваги прийняттю законодавства, яке могло б надати федеральним агентствам повноваження заповнювати порожнечу за допомогою нормотворчості та додаткових дій із застосування.

Представник Уотерс не відповів на запит про коментар.

Сенатор Браун, який буде переобраний у 2024 році, сказав, що для криптографії потрібна структура, яка захищає економіку, і не повинна створюватися індустрією. За даними Reuters, у 2023 році криптоіндустрія встановила новий рекорд за витратами на федеральне лобіювання .

«Після проведення численних слухань щодо криптовалют стало зрозуміло: останнє, що нам потрібно, — це щоб криптоіндустрія написала власний звід правил — надто багато жителів Огайо обпеклися шахрайством і шахрайством», — сказав Браун у заяві, надісланій електронною поштою. «Нам потрібна система правил для криптовалюти, яка захищає нашу економіку та захищає важко зароблені гроші жителів Огайо від зловживань».



Більше схожих статей на тему:
Крипто новини 2024

NEWS TODAY
© HADCOINS.com 2024