Що потрібно крипто-компаніям у 2023

Що потрібно крипто-компаніям у 2023


Що потрібно крипто-компаніям у 20232022 рік став ідеальним штормом для компаній, що займаються видобутком біткойнів: підвищення відсоткових ставок збільшило вартість капіталу , видобуток біткойнів став менш прибутковим, оскільки хешрейт уперто зростав , а ціна біткойнів коливалась, а стратегії управління казначейством майнінгових компаній зазнали невдачі.
Результат цього шторму демонструється в цінах акцій п'яти найважливіших публічних гірничодобувних компаній за хешрейтом. У 2022 році Core Scientific (CORZ), Riot Blockchain (RIOT), Bitfarms (BITF), Iris Energy (IREN) і CleanSpark (CLSK) впали відповідно на 99%, 85%, 91%, 92% і 79%. .
Ні, це не означає, що біткойни зникли або що ціна BTC становитиме 0 доларів США. Я буквально написав навпаки . Це навіть не обов'язково означає, що публічні гірничодобувні компанії зникнуть. Це точно означає, що нас чекає — і ми вже в середині — невелика реструктуризація та раціоналізація стратегії, які зроблять гірничодобувну промисловість кращою, ніж вона була раніше.
Що не вдавалося раніше? Протягом останніх кількох років деякі майнери тримали біткойни, які вони видобули, вирішуючи натомість фінансувати операції за рахунок боргів та іншого капіталу. Це чудово працює, коли правдиві дві речі:
Ціна біткойна зростає, тому кількість людей, які хочуть взяти участь, щоб не залишитися осторонь, є великою. Вартість капіталу низька, тому кількість людей, які бажають взяти участь, щоб не залишитися осторонь прибутку, є великою. І ці дві речі були правдою протягом останніх кількох років. Отже, у нас була дуже дивна ситуація, коли майнінгові компанії біткойнів, які займаються видобутком біткойнів, явно не отримували гроші від цього майнінгу. Натомість вони заробляли гроші, фінансуючи майнінг біткойнів.
Це трохи спрощено, але лише трохи.
У нашому теоретичному світі компанія, що займається видобутком біткойнів, заробляє гроші таким чином: вона володіє машинами для видобутку біткойнів, які їх фактично видобувають, а компанія, у свою чергу, обмінює частину цього видобутого біткойна на оплату необхідних витрат, які забезпечують угоду з біткойнами.
Але в нашому божевільному світі компанія, що займається видобутком біткойнів, заробляє гроші таким чином: вона володіє машинами для видобутку біткойнів, які їх фактично видобувають, а компанія, у свою чергу, бере капітал із боргових ринків або ринків акцій, щоб оплатити необхідні витрати, які вони роблять. бізнес.
Я не кажу, що компанії роблять саме це, але є деякі майнінгові компанії, такі як Marathon Digital, які поклали на свій баланс усі біткойни, які вони видобули за останні 26 місяців , замість того, щоб продавати їх для оплати операцій.
Чесно кажучи, для мене це не має сенсу. Я дотримуюся ідеї, що компанії повинні прагнути працювати в довгостроковій перспективі — не залежати від ринків капіталу — і заробляти більше грошей, ніж це коштує. Інакше ця компанія не мала б існувати.
Отже, коли наш божевільний світ рухається туди, де: 1) ціна біткойна падає; 2) вартість капіталу зростає; і 3) видобуток біткойнів стає більш конкурентоспроможним, ви можете опинитися в негативному світі.
нашої ери І все це сталося у 2022 році. Пам’ятайте нещодавні новини про банкрутство Core Scientific , повну реструктуризацію та вливання капіталу, щоб також врятувати Argo від банкрутства , і відставку генерального директора Bitfarms .
А що тепер краще? що тепер Ми знаємо, що публічні гірничодобувні компанії відчувають труднощі, але попри весь песимізм, звичайно, є причини для оптимізму.
Теоретично майнінгові компанії видобувають, коли це вигідно, і припиняють видобуток, коли це не вигідно. Машини, які використовують ці компанії, можна дуже легко вимкнути та знову ввімкнути.
Але на практиці майнери не працюють і припиняють роботу відповідно до щоденних змін цін на біткойн або електроенергію. Натомість майнери постійно видобувають посеред ринкових коливань. І через це існує потреба впровадити певну стратегію управління скарбами, яка виходить за рамки «утримання всіх видобутих біткойнів».
Стратегія передбачала б послідовний обмін частиною біткойнів, видобутих для фінансування операцій, тому що в якийсь момент ціна біткойнів може почати падати або ціна на електроенергію може почати зростати.
Або обидві речі.
Інвестори на публічних ринках цінують як передбачуваність грошових потоків, так і потенціал підвищення курсу. Державні майнінгові біткойн-компанії мають останніх у великій кількості, але не мають перших. А відповідним рішенням для управління казначейством було б передбачити та пом’якшити непостійну прибутковість, пов’язану з ринками, які керують індустрією видобутку біткойнів.
Ця стратегія не дозволить майнінг-компанії утримувати якомога більше біткойнів і продавати їх за високою ціною під час «бичачого» ринку, але вона дозволить їй легше справлятися зі стресами ринку. Крім того, майнери займаються не ринками термінів, вони займаються майнінгом.
Отже, що б не сталося зараз, принаймні ми повинні очікувати, що гірничодобувні компанії, які переживуть цей ідеальний шторм і крах ринку, внесуть якісь зміни. Я думаю, що великі публічні майнінгові компанії переглянуть свою стратегію «тримати всі видобуті біткойни», і це має налаштувати їх на більший успіх у майбутньому.
Припускаючи, звичайно, що шахтарі чомусь навчилися з усього цього.


Більше схожих статей на тему:

NEWS TODAY
© HADCOINS.com 2024