Ризики та можливості в криптовалюті на 2023

Ризики та можливості в криптовалюті на 2023


Ризики та можливості в криптовалюті на 2023ТХомас Перфумо, керівник відділу стратегії Kraken Digital Asset Exchange, ділиться тим, що сформувало криптопростір у 2022 році, і що інвестори можуть захотіти знати про індустрію в новому році. Perfumo також поділяє найбільші ризики та можливості для простору.

Які найбільші події та тенденції сформували криптопростір у 2022 році?

2022 рік був надзвичайно нестабільним і складним для індустрії цифрових активів.

Раніше в цьому році криптовалюта довела свою придатність під час російсько-української кризи, зокрема в наданні гуманітарних рішень і допомоги тим, хто її потребує. Внутрішня цінність криптовалюти як безперебійної транскордонної платіжної системи допомогла висвітлити деякі ключові проблеми та поточні проблеми, з якими традиційна фінансова система стикається під час глобальних конфліктів. v У вересні Ethereum ( ETH ) завершив довгоочікуване злиття блокчейну Proof-of-Work з блокчейном Proof-of-Stake. Інженерні зусилля для виконання цього завдання були дуже значними - деякі порівнюють це з відновленням двигуна літака в польоті. З моменту злиття інфляція пропозиції Ethereum значно знизилася, і тепер мережа налаштована на подальше масштабування для основного використання.

Колапс Terra (LUNA) поклав початок серії великих змін за рік. Різке падіння вартості активів призвело до краху кількох відомих криптокомпаній і, можливо, сприяло неплатоспроможності FTX. В результаті загальні суспільні настрої щодо криптовалюти знизилися.

Однак важливо подумати про різницю між криптографією як технологією та невдачею централізованого бізнесу. Протягом цього нестабільного періоду багато криптопротоколів і базових децентралізованих програм працювали без перебоїв. Основні бізнес-провали були результатом не поганої технології, а скоріше надмірного ризику, а у випадку з FTX — справжнього комерційного зловживання.

Які перспективи для криптовалюти в 2023 році? v Цей рік буде зосереджений на відновленні довіри до криптоіндустрії. Крах FTX зробив життєво важливим для криптокомпаній надавати реальну корисність і рішення. Розробники, включно з Kraken, продовжуватимуть спрямовувати свої ресурси на розробку інноваційних продуктів і послуг, які прискорять впровадження криптовалют і сприятимуть фінансовій свободі та інтеграції.

На жаль, не вдалося завантажити відеоплеєр.(Код помилки: 101102) Що ви вважаєте найбільшими ризиками та можливостями?

Цього року галузь зіткнеться з багатьма проблемами, зокрема з продовженням поширення інфекції. Цілком можливо, що ми станемо свідками додаткових невдач серед централізованих криптокомпаній, що тисне на і без того пригнічений ринок. Незважаючи на це, новий рік дає можливість авторитетним і надійним гравцям здійснити зміни, які сприятимуть наступній хвилі впровадження криптовалюти.

Інше занепокоєння галузі викликає поспішна реакція регуляторів. У Kraken ми прагнемо дотримуватись нормативних вимог і тісно співпрацюємо з регуляторами як на регіональному, так і на глобальному рівнях. Але попит на судовий захист, який, швидше за все, пояснюється нещодавніми подіями, змушує керівні органи вводити правила, які можуть задушити здатність галузі розвиватися в довгостроковій перспективі. Тому ми продовжуватимемо активно співпрацювати з регуляторними органами з освітньої точки зору з метою сприяння зростанню технологічних інновацій і рішень.

Що варто знати інвесторам про криптовалюту в новому році?

Ми завжди виступали за те, щоб люди проводили власні дослідження криптоактивів перед тим, як інвестувати. Деякі інвестори також можуть забажати проконсультуватися з фінансовим та/або податковим консультантом, щоб створити портфель, який відповідає їхнім особистим потребам і толерантності до ризику.

Kraken завжди рекомендує людям, зацікавленим у криптовалюті, купувати свої активи на авторитетній біржі. На додаток до вивчення структури комісії та активів, зареєстрованих на централізованій біржі, вони повинні розглянути, чи визнано біржу за протоколами безпеки.

Як ви бачите, де біткойн ( BTC ) закінчиться у 2023 році?

Ми не робимо конкретних цінових прогнозів. Скажімо так, ми з нетерпінням чекаємо, що буде далі.



Більше схожих статей на тему:
Крипто новини 2024

NEWS TODAY
© HADCOINS.com 2024