Кенійські фінансові технології у 2022

Кенійські фінансові технології у 2022


Кенійські фінансові технології у 2022Станом на листопад 2022 року кенійські фінансові технології становили 30,2%, або 93 з 308 відстежуваних технологічних стартапів, нещодавно показало дослідження Disrupt Africa. Крім того, результати дослідження показують, що тільки на підсектор фінтех припадає 3100 або 27% з 11 462 людей, які працювали в технологічних стартапах протягом того ж періоду.

Fintechs Вирішують фундаментальні проблеми Згідно з результатами дослідження простору стартапів Кенії, лише фінтех-підприємства становлять трохи більше 30%, або 93 із 308 відстежених стартапів. Ця цифра майже втричі більша, ніж у найближчих конкурентів, а саме агротехнологій та електронної охорони здоров’я, на які припадає 10,1% технологічних стартапів Кенії, які відстежувалися в період з січня по листопад 2022 року.


Кенійські фінансові технології у 2022

Фінтех становили понад 30% відстежених кенійських технологічних стартапів у 2022 році — дослідження Джерело: Disrupt Africa Однак, як пояснюється у звіті Disrupt Africa про екосистему стартапів Кенії, домінування фінтехів не є чимось незвичайним.

«Фінтех займає перше місце в більшості африканських країн, оскільки вирішує фундаментальні проблеми для населення, є сферою, в якій нові технологічні рішення, як правило, добре сприймаються та швидко застосовуються, а також пропонують привабливу віддачу для інвесторів», — йдеться у звіті.

Грошові перекази та кредитування Більше популярних категорій Окрім найбільшої частки технологічних стартапів, у фінтех також найнято більше працівників (3100), ніж в інших підсекторах. Agritech та електронна комерція є єдиними іншими технологічними підгалузями, в яких працює більше тисячі працівників.


Кенійські фінансові технології у 2022

Джерело: Disrupt Africa Водночас, як показало розподіл сфер діяльності фінтехів у дослідженні, найбільш популярними категоріями є грошові перекази (24%), а також сфера кредитування та фінансування (21%). Згідно зі звітом, частково це пояснюється тим, що «ці сфери охоплюють багато найважливіших фінансових послуг, яких все ще бракує більшій частині населення». У звіті додається, що такі категорії були «відправною точкою для екосистем фінансових технологій на всьому континенті».

Що стосується використання блокчейну технологічними стартапами, дослідження показало, що 12 із 30 підприємств, заснованих на блокчейні, є фінтех. E-health (6) і agri-tech (5) займають друге і третє місця відповідно.



Більше схожих статей на тему:
Крипто новини 2024

NEWS TODAY
© HADCOINS.com 2024