Як купити криптовалюту в Україні 2024

Як купити криптовалюту в Україні 2024


Як купити криптовалюту в Україні 2024Зараз світ криптовалют стає все більш доступним та популярним. Криптовалюта надає унікальні можливості для інвесторів та користувачів. Якщо ви новачок і хочете дізнатися, як відбувається купівля криптовалют в Україні, то ви потрапили за адресою. У цьому крок за кроком руководстві ми розповімо вам про різні способи купівлі крипти крім біржі, безпечне зберігання та багато іншого.

Що таке криптовалюта

Перш ніж ми поглибимося у світ крипти, давайте коротко розберемось, що це таке. Криптовалюта — це форма цифрової або віртуальної валюти, яка використовує криптографію для забезпечення безпеки та контролю створення нових одиниць. Криптові активи децентралізовані, що означає відсутність центральних установ, таких як банки або уряди, які могли б контролювати їх емісію та транзакції.


Як купити криптовалюту в Україні 2024

Де і як можна купити крипту

Покупка криптовалюти в Україні може бути простішою, ніж ви думаєте. Давайте розглянемо різні способи та платформи, які доступні для цього.

Обмінники

Обмінники криптовалют — це один з найпростіших та швидких способів купити крипту. В Україні існує велика кількість обмінних пунктів, онлайн та офлайн, але для максимальної безпеки та зручності ми рекомендуємо скористатися Obmify — найнадійнішим моніторингом обмінників в Україні. На сайті Obmify ви знайдете список найкращих криптовалютних обмінників з актуальними курсами. Просто виберіть потрібну валюту для операції купівлі або обміну та дотримуйтеся інструкцій на сайті.

P2P-обмін

P2P-обмін (peer-to-peer) дозволяє вам купувати криптовалюту напряму від інших користувачів. Відомі платформи для P2P-обміну включають криптовалютні біржі Binance та WhiteBit. На цих біржах ви можете знайти продавців, які пропонують криптовалюту (зазвичай Tether) в обмін на банківські перекази через ордер. P2P-платформа на криптовалютній біржі це не найнадійніший спосіб купівлі, оскільки ніколи не знаєш про походження грошей, які перераховуються тобі на карту. А знайти потім людину з цього обміну — це безнадійна справа.

Біржі

Біржі надають широкий вибір криптовалютних активів та інструментів для торгівлі. В Україні та в Києві зокрема широко відомі такі біржі:

Binance: Світова біржа з широким вибором криптовалют та інструментів для торгівлі. Потрібна реєстрація та верифікація облікового запису.

Кнопка Binance official exchange

Kuna: Українська біржа, що пропонує широкий вибір криптовалютних активів. Для початку торгівлі потрібна реєстрація та верифікація.

WhiteBit: Українська біржа з різними крипто-інструментами. Потрібна реєстрація та верифікація облікового запису.

Кнопка Whitebit official exchange

Bybit: Криптовалютна біржа, спеціалізується на торгівлі криптовалютними деривативами. Реєстрація та верифікація на біржі обов'язкові для доступу до функцій торгівлі.

Кнопка Bybit official exchange


Як купити криптовалюту в Україні 2024

Електронні гаманці

Електронні гаманці — це програми або пристрої для зберігання та управління вашою криптовалютою. Популярні гаманці включають Pioneer Wallet та AdvCash. Після покупки криптовалюти на платформі ви можете перевести її на свій гаманець для безпечного зберігання. Зазвичай роблять покупку стейблкоіна типу Tether, а вже за його допомогою придбають інші криптовалютні активи.

Необанкові установи

Крім традиційних банків, в Україні з'являються нові гравці, що надають криптовалютні послуги. Один з них — європейський Revolut. Ця фінтех-платформа дозволяє створювати мультивалютні гаманці та проводити обмін криптовалюти. Незважаючи на те, що вибір необанковських криптовалютних послуг в Україні наразі обмежений, поява таких гравців надає нові можливості для українських користувачів.

Як розпізнати шахраїв

Покупка криптовалюти також може бути пов'язана з ризиком шахрайства. Ось кілька порад, як його уникнути:

Користуйтеся перевіреними платформами та обмінниками, зокрема моніторингом Obmify, адже на ньому зібрані лише перевірені обмінники.

Перевіряйте рейтинг та відгуки користувачів і продавців як на моніторингу, так і при P2P-обміні на біржі.

Не надавайте особисту інформацію або секретні ключі нікому.

Зберігайте свої криптовалютні кошти на надійних гаманцях.

Види криптовалют

Сьогодні існує кілька основних категорій, кожна з яких має унікальні характеристики та призначення:

Біткоін (Bitcoin): Це перша і найвідоміша криптовалюта, створена Сатоші Накамото в 2009 році. Біткоін є цифровим золотом та використовується в основному як засіб збереження вартості та засіб обміну.

Альткоіни (Altcoins): Це всі криптовалюти, крім біткоіна. Альткоіни представляють собою безліч різних проектів та технологій.

Стейблкоіни (Stablecoins): Це спеціальна валюта, прив'язана до стабільних активів, таких як долар США, і слугує для зниження волатильності.

Мемкоіни (Meme Coins): Це криптовалюти, створені в жарті та часто мають дивні або гумористичні назви.

Кожен тип має свою унікальну цінність та призначення, і інвестори можуть вибирати ті, які відповідають їхнім цілям та стратегії.

Найпопулярніші монети

Серед найпопулярніших монет можна виділити Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE) та, звичайно ж, усіма улюблений стейблкоін USDT (Tether).

Де можна розрахуватися криптою

Ви здивуєтесь, дізнавшись, скільки бізнесів у наші дні приймають криптовалюту як форму оплати за товари чи послуги, і розмова не лише в стейблкоіні Tether. Наприклад, відвідайте сайт BitcoinWide, де можна знайти список

# Криптовалюта # Україна # Покупка # Обмінник # Біржа # Гаманець # Безпека # Перевірка # Рейтинг # Інвестор # Платформа # Перевірений # Трейдінг # Валюта # Моніторинг # Ключ # Верифікація # Операція # Торгівля # Валютний



Більше схожих статей на тему:
Крипто Біржі

NEWS TODAY
© HADCOINS.com 2024