Чого очікувати від криптовалюти у 2023

Чого очікувати від криптовалюти у 2023


Чого очікувати від криптовалюти у 2023Криптовалюта мала свій момент Lehman з FTX — або, можливо, ще один момент Lehman. Макроекономічний спад не оминув криптовалюту, і наприкінці листопада ніхто не здогадувався, що нас чекає крах імперії вартістю мільярди доларів.

Чого очікувати від криптовалюти у 2023

Коли почали поширюватися чутки про банкрутство, банкрутство було неминучим. Сем «SBF» Бенкмен-Фрід, колись ефективний альтруїст, який зараз перебуває під домашнім арештом, продовжував стверджувати, що активи «добре». Звичайно, вони не були. Від Genesis до Gemini більшість великих криптоорганізацій постраждали від ефекту зараження.

Проблема з такими біржами, як Binance, Coinbase і FTX Знову і знову слабкий шар стабільності руйнувався молотом макроекономічного стресу в атмосфері централізації. Можна стверджувати, що централізовані системи швидко розвиваються з тієї ж причини: вони цінують ефективність над стресостійкістю. У той час як традиційні фінанси реалізують економічні цикли впродовж десятиліть, швидкий характер Web3 допоміг нам оцінити — або, радше, зневажати — небезпеки, які становлять централізовані біржі.


Чого очікувати від криптовалюти у 2023

Проблеми, які вони створюють, прості, але далекосяжні: вони заманюють скептичних і розумних інвесторів у помилкове відчуття безпеки. Поки ми перебуваємо на «бичачому» ринку, органічному чи маніпульованому, буде публікуватися набагато менше звітів про невдалі баланси та тіньове минуле. Недолік самовдоволення полягає саме в тому моменті, коли це не так.

Шляхом уперед для більшості людей, які постраждали від краху FTX, було б почати використовувати гаманці із самоохороною. Оскільки роздрібні інвестори намагаються вивести свою криптовалюту з централізованих бірж, більшості з них потрібно зрозуміти масштаб проблеми централізації.
Це не обмежується тим, що роздрібні інвестори зберігають свої активи в гарячих або холодних гаманцях; скоріше, це просто трансформується в інше запитання: під яким активом ви приховуєте свої багатства?


Чого очікувати від криптовалюти у 2023

Тут також присутній ризик контрагента, оскільки ви повинні вірити на слово аудиторам, коли вони кажуть, що певний протокол має активи для повернення ваших депозитів. Навіть під час оптимізації бували випадки, коли ці оцінки визнавалися ненадійними, тому немає сенсу відверто їм вірити за таких складних обставин. Для екосистеми, яка так сильно покладається на незалежність і перевірку, крипто, схоже, демонструє достатню продуктивність повторюваних прохань «повірте мені».

Куди це веде нас тепер? Регулятори дивляться на криптоіндустрію з гнівом справедливості, тоді як ентузіасти вказують пальцем на багатьох акторів за те, що вони привели до цього моменту. Деякі кажуть, що головним винуватцем є SBF, а інші підтримують гіпотезу про те, що генеральний директор Binance Чанпен Чжао відповідальний за падіння довіри до екосистеми. Цієї «зими» регулятори, здається, переконані, що люди та розроблені ними протоколи потребують законодавства та регулювання.

Відхід користувачів з FTX, Binance, Coinbase та інших бірж є приводом для надії

Більше не йдеться про те, чи варто промисловості відмовитися від централізованих бірж. Це скоріше питання про те, як ми можемо зробити децентралізоване фінансування (DeFi) кращим таким чином, щоб не порушувати конфіденційність, а також зменшувати поточні уявлення про нього як про «Дикий Захід». Регулятори — разом з інвесторами — пробуджуються до оновленої ідеї централізованих організацій, які руйнуються під впливом стресу. Неправильний висновок полягав би в тому, що централізовані біржі потрібно більш жорстко регулювати. Оптимістичним і чесним є те, що від них потрібно відмовитися на користь DeFi набагато швидшими темпами.


Чого очікувати від криптовалюти у 2023

DeFi було розроблено, щоб повністю уникнути цих ризиків. Одним із таких методів є розробка симуляторів на основі агентів, які моделюють ризик будь-якого протоколу кредитування. Використовуючи дані в ланцюжку, перевірені в боях методи оцінки ризиків і здатність комбінувати DeFi, ми проводимо стрес-тестування екосистеми кредитування. DeFi пропонує прозорість, необхідну для такої діяльності, на відміну від своїх централізованих аналогів, які дозволяють приховувати кошти та приватно передавати їх у іпотеку до краху.

Такий моніторинг можна проводити в режимі реального часу в DeFi, дозволяючи користувачам мати постійний контроль стану протоколу кредитування. Без такого моніторингу стають можливими випадки банкрутства, які мали місце в централізованій фінансовій галузі, а потім можуть спровокувати каскад ліквідації, коли послідовний ланцюжок ризиків руйнується.

Уявіть, якби всі активи FTX відстежувалися в режимі реального часу та відображалися на загальнодоступному ресурсі. Така система з самого початку запобігла б недобросовісним діям FTX по відношенню до своїх клієнтів, але навіть якби було занадто багато незаставлених важелів, що призвело б до краху, це було б помітно, і поширення інфекції було б пом’якшено.

Стабільність системи кредитування залежить від вартості застави, яку надають позичальники. У будь-який момент часу система повинна мати достатній капітал, щоб стати платоспроможною. Протоколи кредитування забезпечують його дотримання, вимагаючи від користувачів надмірної застави своїх позик. Хоча це стосується протоколів кредитування DeFi, це не так, коли хтось використовує централізований обмін і використовує величезні обсяги кредитного плеча з невеликою заставою або без неї.


Чого очікувати від криптовалюти у 2023

Це означає, що протоколи кредитування DeFi, зокрема, захищені від трьох основних векторів збою: централізації (тобто людської помилки та жадібності людей через конфлікт інтересів), відсутності прозорості та недостатнього забезпечення.

Нарешті, відмова від централізованих систем не звільняє їх від відповідальності — і не усуває необхідності — регулювати навіть децентралізовані простори. Оскільки такі системи можна регулювати лише до певної межі, вони набагато надійніші для прийняття рішень і передбачуваності. Код відновить свій вміст, якщо в ньому не буде виявлено системний ризик, і тому легше звузити коло конкретних кодів і придумати правила навколо них, а не вірити, що кожна сторона діятиме в інтересах групи в цілому. . Для початку регулятори можуть почати стрес-тестування додатків DeFi щодо розмірів транзакцій і прозорості.


#Блокчейн
#Криптовалюти
#Уряд
#Децентралізація
#Економіка
#Передбачення



Більше схожих статей на тему:
Крипто новини 2024

NEWS TODAY
© HADCOINS.com 2024