Бразилія та Аргентина єдиної валюти 2023

Бразилія та Аргентина єдиної валюти 2023


Бразилія та Аргентина єдиної валюти 2023Бразилія та Аргентина прагнуть почати роботу над випуском спільної валюти. Серхіо Масса, міністр економіки Аргентини, також заявив, що дві країни запрошуватимуть інші країни регіону приєднатися до цього проекту економічної інтеграції в майбутньому.

Бразилія та Аргентина очолить проект спільної емісії валюти

Міністерства Бразилії та Аргентини обговорять перші кроки щодо випуску спільної двосторонньої валюти. За заявами міністра економіки Аргентини Серхіо Масси, представники обох країн обговорять цю тему на саміті CELAC в Буенос-Айресі 24 січня.

Масса сказав Financial Times, що дискусія буде обертатися навколо початкових міркувань щодо випуску монети, яка називатиметься «sur» (іспанська південь). Маса заявив:

Буде... прийнято рішення розпочати вивчення параметрів, необхідних для спільної валюти, що включає все, від фіскальних питань до розміру економіки та ролі центральних банків.

Масса попередив, що для реалізації такого проекту потрібен час, згадавши як приклад євро, який створювався 35 років, перш ніж його остаточно прийняли в Європейському Союзі. Він пояснив:

Я не хочу створювати помилкові очікування… це перший крок на довгому шляху, який має пройти Латам.

Запрошення для Latam

У той час як валюта буде спочатку вивчена та розроблена як двостороння ініціатива, проект можна розширити, щоб охопити більше країн Латаму в довгостроковій перспективі. «Решту регіону запрошують Аргентина та Бразилія», — пояснив Масса.

Проект єдиної валюти для Латамії набирає обертів протягом останнього року. Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула Да Сілва раніше згадував про цю подію як частину своєї президентської кампанії. На партійному мітингу в травні Лула Да Сілва заявив про свій намір брати участь у створенні цього проекту спільної валюти, додавши, що метою буде зменшення залежності латамських країн від долара США.

У листопаді президент Венесуели Ніколас Мадуро підтримав ідею, заявивши , що вона буде «надзвичайною». Він також закликав включити криптовалюти як частину грошової системи 21 століття.

#tags

Аргентина , Бразилія , спільна валюта , євро , Financial Times , Латам , Луїс Інасіо Лула да Сілва , Ніколас Мадуро , Серхіо Масса , Сур , долар США



Більше схожих статей на тему:
Крипто новини 2024

NEWS TODAY
© HADCOINS.com 2024