Заборонні правила для банків з криптою 2023

Заборонні правила для банків з криптою 2023


Заборонні правила для банків з криптою 2023Законодавці Європейського Союзу підтримали законодавство, яке встановлює нові вимоги до капіталу для фінансових установ, включаючи жорсткі правила, призначені для покриття ризиків, пов’язаних з криптовалютою. Останні стосуються банків, які зберігають цифрові активи, і очікується, що вони набудуть чинності в січні 2025 року.

Законодавчі органи ЄС схвалили проект закону про імплементацію правил Базеля III щодо капіталу банків

Члени Комітету Європейського парламенту з економічних і монетарних питань ( ECON ) підтримали законопроект у вівторок, спрямований на виконання останніх глобальних правил банківського капіталу. У звіті Reuters зазначається, що законодавці також включили спеціальні вимоги щодо ризиків, пов’язаних з криптоактивами.

Загальні правила є частиною реформ Базель III, набору узгоджених на міжнародному рівні заходів, розроблених Базельським комітетом з банківського нагляду після фінансової кризи 2007-2009 років. Їх основна мета – посилити нагляд і управління ризиками банків.

Інші юрисдикції, включаючи США та Великобританію, також рухаються в подібному напрямку. Однак ECON запроваджує додаткові норми разом із європейським законопроектом, що зобов’язує банківські установи мати достатній капітал для повного покриття криптоактивів.

«Банки будуть зобов’язані тримати євро власного капіталу за кожен євро, який вони зберігають у криптовалюті», — пояснив Маркус Фербер, правоцентристський член комітету з Німеччини. Він уточнив:

Такі заборонні вимоги до капіталу допоможуть запобігти перекиданню нестабільності в криптосвіті на фінансову систему.

ECON дотримується жорсткішої позиції, ніж країни-члени ЄС

Зміни, які відповідають рекомендаціям світових банківських регуляторів, є проміжним заходом до прийняття нових законів. Попередню версію законопроекту вже схвалили країни-члени, і Європарламент повинен узгодити з ними остаточний проект.

Країни ЄС прийняли більш поступливий підхід до того, коли іноземні банки, що надають послуги європейським клієнтам, повинні відкривати філії або трансформувати їх у більш капіталізовану дочірню компанію. Члени ECON зайняли більш жорстку позицію, зазначається у звіті.

Очікується тонке налаштування. Наприклад, Асоціація фінансових ринків Європи (AFME) зазначила, що в проекті відсутнє визначення криптоактивів. Галузева організація вважає, що з часом це можна буде застосувати до токенізованих цінних паперів.

AFME також каже, що ЄС повинен уникати потенційного негативного впливу обмеження доступу до міжнародних ринків і транскордонних послуг, в той час як він прагне консолідувати свою автономію на ринках капіталу в умовах конкуренції з боку Великобританії після Brexit.

Минулого літа інституції ЄС та країни-члени досягли згоди щодо нового законодавства Європи про ринки криптовалютних активів (MiCA). Очікується, що пакет набуде чинності в 2023 році, але підприємства матимуть ще від 12 до 18 місяців, щоб виконати його.

#tags

Банківські установи , банки , регулювання капіталу , вимоги до капіталу , правила капіталу , комітет , крипто , криптоактиви , крипторегулювання , криптовалюти , криптовалюта , ECON , ЄС , парламент ЄС , Європа , європейський , Європейський парламент , Європейський Союз , ризики , правила



Більше схожих статей на тему:
Крипто новини 2024

NEWS TODAY
© HADCOINS.com 2024