Туреччині обіцяють блокувати біржі 2023

Туреччині обіцяють блокувати біржі 2023


Туреччині обіцяють блокувати біржі 2023У Туреччині створено нову організацію з метою моніторингу та сприяння розвитку криптосектору країни, повідомляють місцеві ЗМІ. Її першочерговим завданням буде вирішення останніх проблем з деякими біржами криптовалют і підвищення довіри в галузі в цілому.

Нова організація, яка займатиметься проблемами криптопростору в Туреччині, сподівається підвищити прозорість

За словами Емраха Інанка, голови Асоціації розвитку, моніторингу та звітності криптоіндустрії, станом на 2022 рік кількість людей, які торгують криптовалютами в Туреччині, оцінюється у понад 8 мільйонів. Країна входить до п’ятірки лідерів у світі за обсягами криптоінвестицій, підкреслив він.

У розмові з агентством Anadolu топ-менеджер новоствореної організації також підкреслив, що прозорість має вирішальне значення для розвитку криптосектору. Ось чому він спочатку зосередить зусилля на вирішенні проблем із криптобіржами та покращить довіру до галузі.

Inanc зазначив, що ряд бірж з Далекого Сходу намагалися залучити турецьких клієнтів. На цьому тлі він зазначив, що відсутність правил і регуляторних повноважень призвела до «незручних результатів», і визнав деякі проблеми у відносинах з державним сектором:

Нас звинувачують у тому, що деякі біржі незаконно заблокували облікові записи клієнтів за фінансування тероризму та відмивання грошей.

Емрах Інанк також зазначив, що асоціація готова періодично та прозоро ділитися інформацією про виявлені нею недоліки з усіма відповідними установами. Він також попередив трейдерів про операції з офшорними біржовими платформами.

«Щоб запобігти цим незаконним діям і порушенням, ми вживатимемо необхідних заходів для блокування криптовалютних бірж… які спричиняють незаконні транзакції, спричиняють переслідування та загрожують нашим громадянам та економіці країни», — уточнив Inanc. Він також закликав як окремих осіб, так і організації надсилати запити, пропозиції та скарги групі, заповнивши форму, розміщену на її веб-сайті .

Із зростанням популярності криптовалют в умовах високої інфляції Туреччина стала привабливим ринком для криптовалютних бірж за останні кілька років. Турецькі трейдери також постраждали від кількох невдач у секторі, включно з FTX, яка оголосила про банкрутство в середині листопада. Фінансовий контроль Туреччини розпочав розслідування краху великої біржі, оскільки вона мала турецьку платформу.

Кілька внутрішніх бірж також припинили роботу, наприклад Thodex , засновники та топ-менеджери якої були звинувачені в шахрайстві та відмиванні грошей у рамках підозрюваної шахрайської операції . Vebitcoin було розслідувано , коли він припинив діяльність після того, як центральний банк країни заборонив криптовалютні платежі, і Coinzo також закрився .

#tags

асоціація , крипто , криптоасоціація , криптобіржі , криптоіндустрія , криптоінвестори , крипторинок , криптосектор , криптотрейдери , криптовалюти , криптовалюта , біржа , моніторинг , правила , Туреччина , турецька



Більше схожих статей на тему:
Крипто новини 2024

NEWS TODAY
© HADCOINS.com 2024