Рівень інфляції в Німеччині у 2022

Рівень інфляції в Німеччині у 2022


Рівень інфляції в Німеччині у 2022У рік, який характеризувався різким зростанням цін на енергоносії та продовольство, середній рівень інфляції в Німеччині у 2022 році зріс до 7,9% порівняно з 3,1% у 2021 році. Зазначається, що вторгнення Росії в Україну, а також вузькі місця в постачанні через війну бути одним із факторів, які сприяли зростанню цін.

Наслідки українсько-російської війни У 2022 році середній рівень інфляції в Німеччині перевищив 7,9%, що є найвищим показником з часів возз’єднання 1990 року, повідомило статистичне управління країни. Згідно зі звітом німецького прес-агентства від 3 січня, показник у 2022 році більш ніж удвічі перевищує показник 2021 року (3,1%).

Згідно зі звітом , зростання цін на енергоносії та продукти харчування було одним з основних факторів інфляції протягом кількох місяців. Як і очікувалося, Федеральне статистичне відомство Німеччини (FSO) як повідомляється, визначило вторгнення Росії в Україну, а також наступні вузькі місця з поставками двома ключовими факторами, які призвели до рекордного рівня інфляції.

«У грудні споживачам у Німеччині довелося платити за енергію на 24,4% більше, ніж роком раніше. Ціни на продукти харчування за рік зросли на 20,7%», – йдеться в повідомленні відомства.

Щомісячна інфляція в Німеччині сповільнюється Незважаючи на те, що було зафіксовано найгірший загальний рівень інфляції в країні з 7,6% у 1951 році, дані FSO показують, що місячний рівень інфляції впав до 8,6% у грудні 2022 року. До цього в середньому рівень інфляції становив 10,4% і 10% , у жовтні та листопаді відповідно.

Щоб мінімізувати вплив зростання цін на населення, уряд Німеччини планує виділити «мільярди допомоги». Він також прагне досягти цього за допомогою «гальмування цін на електроенергію та газ». Згідно зі звітом, деякі економісти налаштовані оптимістично, що такі кроки допоможуть приборкати інфляцію у 2023 році.

#tags

Обмеження цін на енергоносії , Федеральне статистичне управління , Інфляція в Німеччині , Інфляція в Німеччині , Конфлікт між Україною та Росією



Більше схожих статей на тему:
Крипто новини 2024

NEWS TODAY
© HADCOINS.com 2024